Carina Werkt!

Voor organiseren, coördineren & communiceren

Kennismakingsmiddag IBS-studenten

De 1e jaars studenten van de International Business School van de Hanzehogeschool zijn vorige week de stad gaan verkennen en op bedrijfsbezoek geweest op verschillende locaties. Carina Werkt en Xplore Grunn waren verantwoordelijk voor het regelen van de bedrijfslocaties op deze kennismakingsmiddag.

Hooghoudt, Wall House, IBM, The Student Hotel, BaxBier en Gropo hebben hier aan meegewerkt en gaven de meer dan 500 studenten van 15 verschillende klassen een kijkje in de keuken van hun bedrijf. De studenten hoorden over het ontstaan, de opbouw van de organisatie in Groningen en kregen een rondleiding. Bij sommige locaties gingen ze ook nog in kleine groepjes aan de slag met een concrete opdracht. Zo kreeg iedere groep een ander verhaal.

Oktje Lambermont, Acadamic Advisor bij de International Business School, vertelt enthousiast over het bedrijfsbezoek van haar klas aan IBM: “De studenten vonden het indrukwekkend! Niet alleen het gebouw en het verhaal, maar ook omdat ze hier direct aan het werk gezet werden in hun eerste week. In kleine groepjes kregen ze een opdracht in marketing en strategie om vervolgens kort te presenteren. Zo moesten ze gelijk samenwerken en leren ze elkaar beter kennen!”.

Over IBS
Meer dan 70 nationaliteiten volgen deze 4-jarige opleiding die de studenten klaarstoomt voor een succesvolle en waardevolle carrière in internationale business. De opleiding is geheel in het Engels en kan ook versneld in 3 jaar gedaan worden. Daarnaast is er nog een Duitse richting, de 3-jarige Internationale Betriebswirtschaft.

Over Xplore Grunn
Xplore Grunn organiseert ontdekkingsreizen en belevenistochten door de stad en in de provincie Groningen. Van speeltuinenfietstochten tot bedrijfsuitjes. Of een kennismakingsdag van eerstejaarsstudenten. Dat kan ook! Carina Havenga de Poel regelt het. Net even anders als anders.

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2024 Carina Werkt!

Thema door Anders Norén